Založ si blog

Spravodlivosť existuje!

Človeka nemožno nasilu spraviť šťastným, aj keby sme si to veľmi priali. Má totiž slobodnú vôľu, ktorá je darom od Stvoriteľa a ktorá mu umožňuje slobodne sa rozhodovať pre veci dobré, alebo zlé. S každým našim slobodným rozhodnutím je však spojená zodpovednosť, ktorej sa nemôžeme zbaviť. Vo stvorení totiž platí železný Zákon: Čo kto zaseje, to aj zožne.

Ak niekto robí zlé rozhodnutia a zlé činy, zožne bezpodmienečne zlo. Ak niekto robí dobré rozhodnutia a dobré činy, zožne dobro.

Každý človek, ktorý chce jednať vo svojom živote správne by si mal byť vedomý tejto jednoduchej Zákonitosti, mal by pochopiť jej prostú logiku a na základe toho by sa potom mal začať rozhodovať správne a správne jednať.

Ľudia si totiž ničia životy a robia nešťastnými seba i iných mnohokrát ani nie preto, že by snáď oni sami boli až takí zlí, ale predovšetkým z nevedomosti a ľahkomyseľnosti. Nevedomosť preto treba nahradiť poznaním. Poznaním o neomylných účinkoch Zákona spätného pôsobenia, vyjadreného slovami: Čo kto zaseje, to aj nevyhnutne zožne. Zákona, ktorého pôsobeniu sa nemôže vyhnúť nikto z nás.

Ak niekto seje svojimi citmi, myšlienkami, slovami a činmi dobro, zožne dobro. Ak ale niekto seje svojimi citmi, myšlienkami, slovami a činmi zlo, zožne bezpodmienečne zlo a to buď v tomto svojom živote, buď po svojej fyzickej smrti na takzvanom druhom svete, alebo pri svojom opätovnom pozemskom vtelení, pretože vo stvorení platí zákonitosť reinkarnácie.

Každý mysliaci človek by si mal preto uvedomiť, že práve Zákonom spätného účinku je dokonale zabezpečená univerzálna Spravodlivosť pre všetkých.

Ak niekto seje dobro, zožne dobro. Ak seje zlo, zožne zlo. Je to absolútne spravodlivé. Ak teda niekoho v súčasnosti stretá zlo, musí si byť vedomý toho, že musel nevyhnutne sám kedysi zlo siať a teda toto zlo sa ku nemu vracia naspäť, ako dôsledok jeho vlastného, nesprávneho jednania.

Múdry človek potom dokáže prijať účinky neomylnej Spravodlivosti ako spravodlivú odplatu za svoje činy, ktorou, ak je práve takýmto zrelým spôsobom prijatá, je splatený jeho karmický dlh a zmazaná jeho vina.

Nemúdry človek bude naopak zlorečiť na svoj nepriaznivý osud, bude bedákať a hovoriť o nespravodlivosti, i keď mu to v konečnom dôsledku aj tak nemôže byť k ničomu platné, pretože účinky spomínanej, vyššej Spravodlivosti musí prijať aj on.

Ak sa to však deje bez pochopenia, svojim zlorečením a reptaním na osud si zase seje niečo zlé, čo sa k nemu časom opäť určite vráti. Je to potom jeden veľký kolobeh utrpenia, v ktorom sa nadväzuje jedno ohnivko reťaze za druhým. A tento kolobeh možno preseknúť iba poznaním a prispôsobením sa univerzálnej zákonitosti ukrytej v slovách – Čo kto zaseje, to aj zožne.

Človek si musí uvedomiť, že aj keď sa ku nemu bude určitý čas vracať ním samým zasiate, minulé zlo, ale on už bude od chvíle poznania vyššie spomínaných zákonitostí vedome siať iba dobro, nakoniec sa jeho karma vyčerpá a jeho vina bude odpykaná. Potom sa ku nám, podľa Zákona – Čo kto zaseje, to aj zožne, bude vracať už len dobro.

No a nakoniec mi nedá nespomenúť, že človek, ktorý raz spoznal a pochopil neoblomnosť Zákona spätného účinku sa musí s hrôzou a bolesťou dívať na súčasný, každodenný život okolo nás a na tú neuveriteľnú ľahkomyseľnosť a naivitu ľudí, ktorí dúfajú, že nijaká vyššia Spravodlivosť neexistuje.

Preto si žijú pokojne a bezohľadne tak, ako je to pre nich osobne čo najvýhodnejšie v domnienke, že za svoje činy nebudú nikým braní na zodpovednosť. A tak sa čoraz viacej rozmáha klamstvo, podvod, okrádanie, ohováranie, chamtivosť, nepoctivosť, prospechárstvo, honba za ziskom, mocou alebo slávou, zvrhlosť, zmyselnosť, vulgárnosť, arogancia, namyslenosť a mnoho, mnoho iného.

Ak však práve takéto „hodnoty“ veľmi intenzívne každodenne sejeme, čo asi budeme žať? Je naozaj hrozné na to čo i len pomyslieť. V tejto súvislosti sa vzhľadom k hodnotovému rebríčku priemerného človeka dnešnej doby neodbytne neodbytne natíska jedno, jediné slovo, ktoré bude predstavovať poslednú bodku za zvrátením myslením a jednaním ľudí. Je to slovo „Apokalypsa“! Apokalypsa, o ktorej bolo nepolepšiteľnému ľudstvu výstražne hovorené už pred 2000 rokmi.

 

Súhlasiť alebo nesúhlasiť so sexuálnou výchovou mládeže?

08.06.2015

Problém sexuálnej výchovy je problémom, ktorý sa sporadicky, ale stále znovu a znovu vynára. Spoločnosť názorovo rozdeľuje na dve skupiny. Na tých, ktorí súhlasia a na tých, ktorí ostro nesúhlasia. Na koho strane je pravda? Jedni argumentujú potrebou informovať a druhí zase morálno etickou zásadovosťou. Pravda, alebo nepravda však nie je ani na jednej, ani na druhej [...]

Ste vyrovnaní so svojou smrteľnosťou?

01.06.2015

Smrť je niečo, na čo väčšina ľudí nemyslí. Alebo, ak s ňou aj prídu do kontaktu, snažia sa na ňu myslieť čo najmenej. Jednajú zbabelo ako pštrosy dúfajúc, že keď strčia hlavy do piesku a nebezpečenstvo im zmizne z očí, že ono nebezpečenstvo zmizlo aj v skutočnosti. Ale nech robia ľudia čokoľvek, výzva ich vlastného vysporiadania sa so smrťou na nich bude v [...]

Určuje osud našu cestu životom?

27.05.2015

Každý z nás má svoju celkom špecifickú životnú dráhu. Každý z nás je individualitou, neporovnateľnou s nikým iným. Preto nemožno nikomu nič závidieť. Treba kráčať svojou vlastnou cestou a akceptovať ju. Treba kráčať cestou vlastného osudu, ktorý nám bol predurčený. Môžeme sa poučiť od iných, môžeme sa nimi inšpirovať, ale musíme vždy zostať sami sebou. [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 154881x
Priemerná čítanosť článkov: 2978x

Autor blogu

Kategórie